Search

In Detail: RYSE

In Detail: RYSE

Michaelis Boyd, the London based architecture and interior design studio has just unveiled RYSE, a vibrant new hotel in the creative heart of Hongdae, Seoul.

ryse

Photography by Yongkwan Kim

Part of the Autograph Collection, the hotel aims to act as a cultural force and a lifestyle hub. The design was inspired by the beauty of the Korean landscape and the alternative, youthful character of the neighbourhood in which the hotel is situated.
Michaelis Boyd was commissioned to create a bold vision for the entire hotel, which sits within a building designed by SCAAA and has delivered a distinctive design concept for the hotel interiors with artistic elements woven throughout the hotel’s public spaces, amenities and guestrooms.
RYSE provides a place for creatives to meet and a hub for international travellers and professionals alike. The hotel features a dramatic open lobby space, refined guestrooms and a sophisticated roof top lounge.

ryse

Photography by Yongkwan Kim

Ground Floor Entrance Lobby
Michaelis Boyd wanted to create a dynamic first impression for the hotel guests. The design team drew on inspiration from the natural Korean landscape to create a striking feature at the centre of the triple-height entrance space; a lift core-clad in monolithic concrete slabs of different textures that contrasts with the perfectly cut and polished marble lobby area.
The lobby is defined by the mix of rough and raw materials combined with luxurious detailing. A pink resin floor reflects the energy and spirit of the neighbourhood while a large statement artwork looms from an elliptical hole in the ceiling. The floor also acts as a reflecting pool as daylight passes through the space.
Bespoke concrete steps, which create seating are positioned directly beneath the circular void installation which separates the lobby area from the raised café area. Additional seating is spread throughout the space with modular sofa systems in shades of pink and green to compliment the floor design. The large glass windows at ground floor level provide a view of the passing pedestrians outside. While monumental in design, Michaelis Boyd has created intimate spaces across the hotel, including the lobby. Michaelis Boyd also wanted to balance the bold design and rawness of the materials used with a sense of luxury.

ryse

Photography by Yongkwan Kim

Check-in and Print Lounge
The check-in and Print Lounge have been designed to suggest a grand curated gallery in red and gold colourways, with art pieces reflecting the history of Hongdae. A long brass mesh curtain has been woven vertically through the space to form individual zones and a sense of transparency.
The space is split in the middle by the elliptical void looking down to the entrance lobby while a sculptural concrete staircase circles around the perimeter leading up to the fourth floor. Rich red carpet is contrasted with polished concrete flooring and exposed concrete ceilings with luxurious tan and brown leather bespoke furniture.

ryse

Photography by Yongkwan Kim

Guestrooms
Guestrooms feature a natural colour palette with green and blue accents, combined with materials including tanned leather, dark timber and grey felt. The main concept for the rooms was to break down the typical ‘corridor and bathroom’ box at the entrance to a hotel room. Michaelis Boyd achieved this by designing a permeable wall that is expressed in different ways across different room types. The open wardrobe and glass enclosed bathrooms make the rooms seem larger and more open giving the feeling that the whole room is one fluid space.
The sophisticated and highly functional design scheme features a custom-made powder coated metal framed and timber fronted storage unit, which divides the bathrooms and the bedrooms. Bespoke systems accommodate the safe and mini bar and provide shelving solutions and enclosed storage space. Custom headboards have also been created in leather and felt fabric.
Transparent screens separate the sleeping area from the bathroom without visually obstructing the view around the space, while sliding mirrored doors and blinds provide privacy.
The bright and open bathrooms were designed to provide a contrast with the more colourful and cosy bedroom and living areas. Bathroom walls are finished in polished tiles and terrazzo slabs that also form the vanity sink tops.

ryse

Photography by Yongkwan Kim

www.michaelisboyd.com

Jade Tilley
Jade Tilley
ADMINISTRATOR
PROFILE

Most Read