22.5 C
London
Monday, August 15, 2022

Baker and McKenzie law firm redesign

Scott Brownrigg Interior Design has completed the elegant refurbishment of the entrance and ground floor reception for leading law firm Baker & McKenzie LLP located at 100 New Bridge Street, London.

The 2,153 sq ft refurbishment brings the space in line with Baker & McKenzie’s global corporate branding and its sixth floor client reception, which was refurbished by Scott Brownrigg Interior Design in 2011. 

 

Scott Jones, Head of Facilities at Baker & McKenzie commented: “The entrance and reception have been totally transformed and create a stunning first impression for our clients and staff.  One of our clients even commented that the refurbishment is “fantastic”, “offering a quality that is reflective of the firm’s Partners”, which was nice to hear”.

 

Clare Jordan, Head of Events and project team member at Baker & McKenzie added: “We wanted to create an office environment that would reflect our position as a premier global law firm”.

 

The ground floor has been overhauled, to provide a spacious, modern, timeless and welcoming area, whilst the dated stained glass façade has been replaced with a spacious lobby providing natural light and visibility to the street. The first floor has also been opened up to create a double height reception space with a mezzanine level, that allows Baker & McKenzie to achieve connectivity over the two floors, as well as increasing the waiting and collaboration space for both staff and visitors. The use of the space has been defined by adding sculptural soft seating which can be seen from the ground floor and has also created an extension to the café and First Floor Lobby.

 

A bespoke, kiln-formed, glass installation by UK artist Amy Cushings provides a stunning feature within the space.  Using a deconstruction of the Baker & McKenzie logo, it has also been inspired by their brand colours, providing warmth to the neutral backdrop which also complements the coloured logo, mounted on the opposite wall.

 

Modernising the space with the use of light, materials, artwork and furniture has created an inspiring workplace environment that staff can feel proud to work within.

 

 

 

Related Articles

Stay Connected

  • – Subscribe –

Latest Articles

%d bloggers like this: