23.3 C
London
Friday, August 19, 2022

Mount Anvil takes gold

Suna Interior Design is celebrating with Mount Anvil over their recent Gold win for Best Interior Design at the WhatHouse? Awards.

 

The prestigious ceremony took place on Friday 15th November at the Grosvenor House Hotel in London. These awards celebrate the pinnacle of the development industry and as such are highly regarded by all involved.

 
Suna Interior Design were chosen by Mount Anvil to provide the full interior specification for their development The Orchard in Clerkenwell, London. The brief was to develop specification that related to the ‘creative’ market that live and work in Clerkenwell. Mount Anvil wanted The Orchard development to stand out as an alternative product to what was available in the Clerkenwell area. As the development is twenty-eight apartments in total it was felt that the design could be unique, not needing a catch all approach but instead to target the creative market who would be open to a more bespoke and individual approach.

 
With the brief in mind Suna Interior Design decided to reflect the direction that interior design has been taking by using interesting materials and texture with some unique, quirky elements which would provide areas of interest.

 

“We were keen not to make the interior too slick and cold and instead wanted to contrast modern elements with rougher textures. This juxtaposition of materials provides a richer environment in look and feel” commented Helen Fewster, interior designer and co-director of Suna Interior Design. “For example the main bulk of the kitchen was a white gloss with clean lines and a Corian worktop but we contrasted this with the rougher stone used on the island units. The stone runs all the way down the back of the island unit to provide a textured backdrop to the open plan living space. The use of the bronze toggle light switches and coloured crystal door knobs also provide points of interest throughout the apartment. The flooring chosen to run through the hall and open plan living/kitchen/dining room is a unique end-cut-wood effect tile in a chocolate-brown; this provides a beautiful textured backdrop to the whole space. It adds warmth to the room, which also contradicts the use of the tiling as the flooring material.”

 
The bathrooms comprise metallic bronze 60 x 60 wall tiles, with a lighter tile in the bathroom and a darker colourway tile in the en-suite. One of the main features in the en-suite is the brassware. The tubular design runs from the shower, through the shower screen and becomes the spout for the basin. A complex design feature to achieve, but totally worth it! The basin’s themselves are bespoke stone slabs with an integrated basin on a single leg pedestal. The wall mirror was designed to run as a solid panel that bisects the edge of the basin to become part of the overall aesthetic. The bathrooms also feature bespoke cabinetry. The colour palette chosen was grey and brown tones contrasted with clean white and utilised unique textured materials, which prevailed throughout the interior specification.

 
“The most successful elements of design, in my opinion,” said Helen “are the bathrooms. The use of the large format battered metal effect tiling combined with the bespoke stone slab basin pedestal and the tubular brassware for the basin spout and shower combine to create a truly unique bathroom design.”

 

Killian Hurley, Executive Chairman of Mount Anvil, said: “We’re delighted to have won the award with Suna Interior Design. It’s a great recognition of the high-quality, design-led approach that Mount Anvil takes on our schemes.”

 

The judges of the Best Interior Design category at this year’s WhatHouse? Awards had the following to say about the design of The Orchard: “Mount Anvil’s The Orchard stood out immediately ahead of the competition. Located in Clerkenwell, the development has a relatively simple, unassuming exterior – current in terms of design – but, inside, Suna Interior Design’s vision makes this development a cut above, offering the edgy, contemporary look so beloved of both the project’s location and target market. Strong layouts maximise the use of the available space in all the apartments. Lounge and dining areas are generously proportioned and in many cases open onto a private balcony; while floor-to-ceiling windows offer a further feel of space. An interesting mix of materials throughout the apartments bring an edgy, stylish feel, with glass, chrome, and charcoal grey finishes highlighted by the crisp white walls. The theme is continued throughout, with white high-gloss handleless units with charcoal carcasses in the kitchen topped off with white Corian and Unistone Quartz work surfaces; large format wall and floor tiles and Silestone basins in the bathrooms; and built-in white glass wardrobes in the bedrooms.

www.sunainteriordesign.com

 

 

Related Articles

Stay Connected

  • – Subscribe –

Latest Articles

%d bloggers like this: