20.8 C
London
Tuesday, June 28, 2022

The Magic Room by Matteo Bianchi Studio

Bucking the trend for demure home cinema-rooms, Matteo Bianchi Studio has recently created a playful, design-led cinema space at a Fulham residence.

Located in the basement of the large, four-floor mansion house, the previously damp and disused space has become a communal area for fun, entertaining and family interaction. The lively yet sophisticated décor, which inspired the design through the rest of the house, is aptly named ‘The Magic Room’.

The room offers both a cinema experience and a kitchenette, providing a handy and welcoming space to prepare drinks and snacks before enjoying a film. A sumptuous L-shaped sofa and oversized curtains create a comfortable environment for relaxing and socialising. The Itlas wooden flooring adds a sophisticated rich colour, and cleverly adorns a wall to give more depth to the space. The wooden wall is home to a neon cinema sign, adding a splash of colour, light, and joyfulness to the space.

Fulham Magic Room
Fulham Magic Room

The space has been kept intentionally playful and flexible. This allows the family to take full advantage of the natural light flooding in from the deliberately oversized skylight. The clients regularly use the bright space for yoga and meditation sessions.

The cinema room is accessed through the ‘Magic’ corridor; a dramatic walkway that uses distorted mirrors to create a fun atmosphere. Matteo Bianchi’s spectacular Baffo Spotlight is positioned in the middle of the corridor, adding to the uniqueness of the corridor.

www.matteobianchi.co.uk

@matteobstudio

Rebekah Killigrewhttp://www.rebekahkilligrew.com
Editor | www.architecturemagazine.co.uk | www.interiordesignermagazine.co.uk

Related Articles

Stay Connected

  • – Subscribe –

Latest Articles

%d bloggers like this: