12 C
London
Saturday, July 2, 2022

Goldfish Kitchen by Jenya Lykasova, JL Studio

Jenya Lykasova, Founder, JL Studio, describes the interior details of an apartment project in Minsk featuring a beautiful and functional kitchen, which seamlessly follows the tone of the atmospheric concept.

GOLDFISH is a soulful and special project; it’s an apartment in an old building not far from a park in the centre of the Minsk.

The main challenge that we faced as a studio was to create a modern and stylish interior while preserving the history and spirit of the past. Supporting the clients vision, we wanted to get away from a sense of a newfangled interior and make it welcoming, cozy and comfortable.

The choice of room finishes was the first step toward achieving the goal; we wanted to create an authentic atmosphere with the new interior by emphasizing its historical roots and restoring the elements that survived so many years. Despite the age of the building and the dilapidated construction of the walls, the stucco was in perfect condition.

Photography by Lizya Kulenenok

The range of interior finishes is soft, it is dominated by calm, pastel colors. The furniture for the project was chosen in the Scandinavian style: light, minimalist and modern, to create an airy and comfortable interior, balancing the classic elements of decoration. We also incorporated some antique furniture; the previous owners of the apartment had left antique chairs and a table, which we restored.

Parquet flooring is the predominant element in the interior of the apartment, and in contrast the kitchen is tiled. We decided to use concrete tiles for the kitchen flooring, which are decorated with an ornamental pattern.

We connected the kitchen and living room to create an open-plan feel, which allowed us to visually increase the space of the living room and add more light and air.

Photography by Lizya Kulenenok

In order to make the kitchen feel more spacious, we removed overhead cabinets and stretched the lower cabinets along two walls, thereby providing ample storage space. Everything we planned, including a large two-compartment refrigerator, dishwasher, water filter and oven, fitted into the space.

Where the wall cabinets had originally been, we placed wall lamps and lined them up to create a decorative element.  In the evenings, they create a very cozy atmosphere, filling the space with warm and soft lighting.

lykasova.co.uk | IG: @__jlstudio__

Photography by Lizya Kulenenok

Interior Styling by Sashen Holerik

 

Related Articles

Stay Connected

  • – Subscribe –

Latest Articles

%d bloggers like this: